tirsdag den 2. marts 2010

Frokostbloggen afslutter københavnsk bagerkrig

I august 2009 kunne Ibyen.dk proklamere, at "Bagerkrigen er brudt ud på Christianshavn". Den overskrift turde Politiken-sitet dog ikke beholde, så den blev ændret til den noget mere bovlamme "Dyre bagere konkurrerer på Christianshavn" (og måske undskyldte Tøger Seidenfaden?).
Her på bloggen kan vi imidlertid vores Grundtvig og ved, at ord skaber, hvad de benævner - og fordi Politiken erklærede, at der var krig, så blev der krig. Siden august har det betydet, at christianshavnerne har måttet leve i en krigszone.

Bevæbnet med vand, mel, sukker og frem for alt chokerende høje priser har to kombattanter altså siden august fyldt Christianshavns Torv med utryghed. De krigsførende bagere er på den ene side af Torvegade det hæderkronede Lagkagehuset og på den anden side den nytilkomne filial af Holms Bageri (og ja, vi foretrækker at undgå den fjollede stavemåde "HLMs").

Selv om Morten Holm Knudsen, ejer af opkomlingen på Torvegades sydvestlige side, ikke just oversolgte sine produkter over for iByen ved at sige, at hans forretning nok skulle klare sig, fordi "folk skal have noget at gnave i" (ja, ærligt talt er det vel noget, man siger om tørret hundefoder), holder Holms Bageri stadig ud i kampen om Christianshavn. Fredsforstyrrerne har ikke vist nogen tegn på at være ved at give op - og slagudvekslingerne ved torvet er efterhånden blevet uudholdelige for christianshavnernes livskvalitet.

Derfor satte Frokostbloggen sig i den forgangne weekend for at gøre den københavnske bydel en tjeneste ved at afslutte bagerkrigen. I løbet af de kommende dage vil bloggen berette, hvad der skete rundt om forhandlingskaffebordet. Vi kan roligt afsløre, at der er fundet en utvetydig vinder - og at Christianshavn dermed forhåbentlig snart kan få sin sjælefred tilbage.

Ingen kommentarer: