onsdag den 4. august 2010

THERE IS SOMETHING ROTTEN IN THE WATER OF DENMARK

For blot få dage siden forsøgte den danske musiker, Kyrkan, at undsige sig indflydelse fra det amerikanske vand, fordi han ikke ville lyde som sine amerikanske kollegaer. Men nu viser det sig ironisk nok, at vandet, der har dannet grundlag for succesmusikken fra Brooklyn, rent faktisk har ligeså danske aner som Scarlett Johansson.

For i en juli måned, der blev den næstvarmeste nogensinde i New Yorks historie, var der nemlig kun een ting, som byens musikere klamrede sig mere til end deres ’best new music’-prædikater, og det var halvliters flasker fyldt med inspirerende vand af mærket Poland Spring.

Frokostbloggen har også nydt godt af det svalende vand fra Poland Spring under den amerikanske hedebølge og kan allerede nu mærke en positiv effekt på frokostjazzen. Så i den forstand er der endelig tale om en Brooklyn-hype, der rent faktisk holder vand.

Det mest skelsættende er imidlertid, at Poland Spring tappes i Denmark. Således står der på både firmaets flakser og hjemmeside:
"In Denmark, the Cold Spring site consists of several spring areas located on almost 400 acres of undeveloped land with a single borehole building to withdraw spring water."
Så når du næste gang fylder din sunde drikkedunk med vand fra den danske undergrund og gæster Sweet Silence for at lade inspirationen flyde ud på bånd, kan du trygt tænke på, at dine musikalske landsmænd som Matt & Kim, Kyp Malone og James Murphy alle gør det samme på den anden side af Atlanten.

Lesfleursdumal, Frokostbrooklyn. På dybt vand. Tilbage til fastlandet.

Ingen kommentarer: