søndag den 9. maj 2010

Bagerkrigen breder sig

Her på Frokostbloggen har vi tidligere afsluttet den christianhavnske bagerkrig og sendt stjernebageriet Lagkagehuset til tælling efter overraskende ringe bedømmelser af kendisbager Ole Kristoffersens produkter.

Nu kan iByen så fortælle, at Frokostbloggens fredsskabende indsats efter alt at dømme har været forgæves. I hvert fald er der nu en "gourmetbagerkrig" på vej i 2900 Hellerup, hvor Lagkagehuset inden længe vil åbne en filial.

Spørgsmålet er imidlertid, om det er korrekt at bruge ordet "gourmet". I hvert fald er Carl-Ove Nielsen, der i 13 år har stået i spidsen for konditoriet Café Vagn i Hellerup, mildt sagt ikke imponeret over sin nye konkurrent. Efter først at have været høflig og kaldt Ole Kristoffersen for en kollega skifter Nielsen gear:

»I øvrigt, så bruger Ole (Kristoffersen, red.) det dårligste mel, der findes ... Vi bruger italiensk mel til ciabattabrød. Det mener vi, er det rigtige. Andre bruger dansk mel ... Lagkagehuset er stærkt opreklameret i forhold til, hvad det er værd«.

Carl-Ove Nielsen afslører ikke, hvor han har sin detaljerede viden fra. Men bagernes verden er ikke stor, og der bliver talt en del om Ole Kristoffersen i den, lader det til.

»Vi venter bare på, at han knækker halsen ... Men hvis han får den omsætning, han siger, han forventer, så må vi alle sammen lukke«.
Og lidt senere præsenterer Nielsen for alvor sin syn på den tv-kendte bagermester:

»Ole er ikke en kollega. Han er et røvhul«, skærer Carl-Ove Nielsen igennem. »Han siger, han vil lære hele Danmark, hvordan man bager brød ...«.

Carl-Ove Nielsen vrænger denne sætning ud. Så leverer han sidste salve:

»Jeg ved ikke, om jeg ville trykke ham i hånden, hvis han trådte ind ad døren i dette øjeblik«.
Tag napoleonshatten på og skridt ciabattafrontlinjen i Hellerup af ved at læse hele reportagen her.

Ingen kommentarer: