mandag den 10. august 2009

Rå studentikost

Så spilkoger glosuppen endnu engang, for nu har de virtuelle øjne atter været langt nede i de kendtes kødgryder. Denne gang var det Mads Holger, oldebarn af Ole Jastrau og efterkommer af den unge Werther, der iklædt tank top højest overraskende gjorde sine indkøb i døgnNETTO i Store Kongensgade. Men i en tid hvor leverancerne fra den nu detroniserede jetsetdronning ikke længere er stabile, kan vi alle få behov for en tur i døgnNETTO. Selv Mads Holger, åbenbart.

Denne aften havde Danmarks fremmeste club-orakel og levemand dog hverken foie gras, Moët & Chandon eller coke i kurven. I stedet var den blå plastikkurv, der i øvrigt stod godt til resten af Holgers capoeira inspirerede påklædning, fyldt med tre besynderlige produkter.



– Fem liter vin. Selvom vinen var billig, er der point for forfatterromantikken. Og på den anden side så er der jo heller ingen grund til at skrive sløje nøgleromaner på Pingus.

– 1 pose Superflyers – formentligt et veludtænkt forsøg på at få efterfølgeren til hans højtflyvende festinitiativ til at nå nye gastronomiske højder.

– 1 pakke studenterbrød. Her er jeg til gengæld i vildrede. For er studenterbrød et udtryk for dårlig smag i kager eller et yderst raffineret og selvironisk konsum-statement iscenesat af Danmarks mest feterede bachelor i teologi? Døm selv.

Levemandens dosmerseddel meldte dog intet om hans forhold til pinocciokugler, eller om der skal laves en ny t-shirt, når han har fortæret de første 200 studenterbrød.

Holgers indkøb har i nogen grad efterladt mig mundlam, men set i lyset af at han selv betegner sin debutroman som et idéhistorisk stormridt gennem verdenshistorien, synes det uundgåeligt at betragte ovenstående indkøb som andet end grinagtig stavgang gennem middelklassens dårlige smag.

Ingen kommentarer: