torsdag den 7. januar 2010

Bloggens første 2010-yndlingsord: slikspand

Dagbladet Politiken ramte i går sin kernelæsergruppe af velmenende gymnasielærere lige midt mellem med øjnene med ikke bare én, men to sukkerstads-pletskud.

1) For dem, der ikke allerede vidste det i forvejen, står det nu klart, at Danmark må være det nye Forbudssverige. Hvordan skulle der ellers kunne opstå en "plan mod salg af slik"?

2) Den ellers genfærdsagtigt usynlige fødevareminister, Eva Kjer Hansen, kunne løfte sløret for, hvad der var i skålene, da hun sidst havde små dannebrogsflag på spisestuebordet:
»Ved festlige lejligheder køber jeg selv en spand Quality Street og fylder skålene op. Sidst jeg havde fødselsdag, var det noget af det, jeg bød rundt. Men det er ikke noget, jeg køber til Disney Sjov om fredagen.«

Desværre melder Eva Kjer-historien intet om, hvilken størrelse skåle der er tale om. Men måske var der i virkeligheden tale om det fad, som fødevareministeren fik i såkaldt "høflighedsgave" fra sin portugisiske kollega tilbage i maj?

I øvrigt kan vi varsle, at bloggen inden længe vil kaste et indgående blik på de fødevaregaver, danske ministre modtager.

Ingen kommentarer: