torsdag den 5. februar 2009

Modens ligestillingspotentiale

Frokostbloggen er lidt mat i koderne for tiden, men tro endelig ikke, at vi er blevet kostfornægtere. I dag var der f.eks. mere af det gode salte brød i kantinen.
Mens bloggen altså ikke har spiseforstyrrelser, ser det anderledes ud hos de unge mænd. Hidtil har spisevægring hovedsageligt ramt biologiske kvinder, men kønsligheden er nu også på vej ind på dette felt.

Hvem har skylden? Acne, Cheap Monday og alle de andre, der laver særdeles snævre benklæder. I hvert fald hvis man skal tro den her friske sejler. Ham har vi fundet hos fpn.dk, der kan fortælle følgende:

"Men også anoreksi rammer stadig flere unge drenge, der vil passe de moderigtige ultrastramme jeans.

»Spiseforstyrrelser kommer, når kroppen er blevet et objekt, der skal leve op til et ideal. Det har kvindekroppen været i årevis. Nu er det også nået til mændene,« siger mandeforsker, ph.d. Simon Sjørup, der også har beskæftiget sig med spiseforstyrrelser.

Han er ikke i tvivl om, at ligestilling blandt kønnene også gælder, når det kommer til at udvikle et sygt forhold til sin egen krop.

»Førhen var det nok, når en mand kunne sørge for indtægten til familien. Det er det ikke mere,« siger han til metroXpress."

Den slags spiser vi for mange gode frokoster til at mærke noget til. Eller trøstespiser vi mon de frokoster af frygt for konsekvenserne af den traditionelle manderolles endeligt?

2 kommentarer:

Kit sagde ...

De unge skinny fyre skal bare have stoppet noget smørrebrød i halsen, i stedet for moderne københavner krølsalat blandinger. Jeg synes i burde lave et emne i jeres blog om smørrebrød. Et meget forsømt emne :)

lesfleursdumal sagde ...

kære kit.
tak for din kommentar. med hensyn til dit forslag; så kan jeg meddele dig, at der rent faktisk er et indlæg om smørebrød og dansk musik ikke på tegne- men smørebrættet.
God aften.